Promo Orta Avrupa Pegasus Havayolları ile 7 Gece 8 Gün Tur Programı

 

%40 İNDİRİMLİ Avantajlı Ekstra Tur Paketi: 410 Euro yerine 250 EURO
Pakete Dahil Olan Turlar:
Ekstra turlarda “dahil” olarak belirtilen müze & ören yeri giriş ücretleri
Macar Kombi Turu (60€)
Viyana Şaheserleri Turu (65€)
Cesky Krumlov Turu (40€)
Krallar Şehri Dresden Turu (90€)
Prag Şaheserleri & Karlovy Vary Turu (85€)
Budapeşte Gece Turu (35€)
Prag Gece Turu (35€)
(Ekstra tur paketlerinde 0-2 yaş arası ücretsiz, 3-12 yaş arası 50 Euro indirimlidir)
 
%20 İNDİRİMLİ Avantajlı Ekstra Tur Paketi: 190 Euro yerine 150 EURO
Pakete Dahil Olan Turlar:
Ekstra turlarda “dahil” olarak belirtilen müze & ören yeri giriş ücretleri
Çigan Gecesi Turu (65€)
Çek Gala Gecesi (65€)
Tuna Nehri Tekne Turu (30€)
Vltava Nehri Tekne Turu (30€)
(Ekstra tur paketlerinde 0-2 yaş arası ücretsiz, 3-12 yaş arası 25 Euro indirimlidir)

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı
Gezilecek Yerler: Budapeşte (2) - Viyana (2) - Prag (3)
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BUDAPEŞTE

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde, uçuşunuzdan 3 saat önce bagaj teslim, check-in ve pasaport kontrol işlemlerini tamamlayarak Pegasus Hava Yolları’nın PC333 sefer sayılı uçuşuyla saat 09:25’te Budapeşte’ye hareket ediyoruz. Yerel saatle 09:30’da Budapeşte’ye varışımızın ardından, alanda bizi bekleyen özel aracımızla Budapeşte şehir turumuza başlamak üzere havalimanından ayrılıyoruz.

Budapeşte’nin tarihi ve simge yapılarını keşfedeceğimiz panoramik turumuz, Castel District’te (Kale Bulvarı) yapacağımız yürüyüşle başlayacak. Bu sırada Kraliyet Sarayı, orta çağ evleri, Balıkçı Tabyası ("Fisherman Bastion") ve büyük Matthias Kilisesi’ni göreceğiz. Ardından, Gellert Tepesi’nin nefes kesen manzarasına bakacak, ünlü Devlet Operası, görkemli Parlamento Binası ve Aziz Stephen Bazilikası’nı panoramik olarak ziyaret edeceğiz.

Şehir turu sonrasında sunulacak serbest zaman içinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra olarak düzenlenecek Budapeşte Gece Turu (35 Euro) programımıza katılabilirler. Bu turda, şehir merkezinde yürüyerek Budapeşte’nin akşam ışıkları altındaki güzelliklerini keşfedeceğiz. Gece turu sonrası verilecek serbest zaman dahilinde, arzu edenler Tuna Nehri Tekne Turu’na (30 Euro) katılabilirler. Bu turda, Budapeşte’nin ikonik yapılarını ve şehrin manzarasını, bir içecek eşliğinde Tuna Nehri’nden izleyeceğiz. Tur bitiminde otelimize transfer gerçekleştirilecek. Odaların alınmasının ardından dinlenmek üzere serbest zaman sunulacaktır.

 



2 Gün: BUDAPEŞTE – (Macar Kombi Turu) – (Çigan Gecesi)

Sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman sunuyoruz. Bu süre zarfında arzu eden misafirlerimiz, ekstra olarak düzenlenecek Macar Kombi Turu’na (60 Euro) katılabilirler. Turumuz, tarihi dokusu ve Tuna Nehri kıyısındaki eşsiz manzarasıyla ünlü Szentendre’yi ziyaret ederek başlayacak. Ardından, termal sularıyla tanınan Visegrad’da görkemli av şatosunu ve muhteşem doğa manzarasını keşfedeceğiz.

Sonrasında, Macaristan sınırında yer alan Parkany şehrini görecek ve bu tarihi bölgede kısa bir mola vereceğiz. Turumuz, Osmanlı tarihi açısından önemli olan Estergon ve Estergon Kalesi’ni ziyaret ederek sona erecek. Tüm bu ziyaretlerin ardından otelimize geri döneceğiz.

Akşam dileyen misafirlerimiz, yemek ve limitli yerel içeceklerin dahil olduğu Çigan Gecesi programımıza (65 Euro) katılabilirler. Bu etkinlikte, akşam yemeği eşliğinde Macar dansı ve müziğiyle dolu eğlenceli bir akşam geçireceğiz. Tur sonrasında otelimize transfer sağlanacaktır.

 



3 Gün: BUDAPEŞTE – BRATİSLAVA – OUTLET – VİYANA

Sabah kahvaltısı ve otelden çıkış işlemlerinin ardından Bratislava’ya hareket ediyoruz. Yakın geçmişte yaklaşık 500 yıl boyunca Macaristan’a başkentlik yapmış olan Bratislava, günümüzde Slovakya’nın başkenti olarak geleneksel yapısını korumayı başarmıştır. Bu özellik, mimarisinde, kültüründe ve mutfak lezzetlerinde kendini gösteriyor.

Arnavut kaldırımlı dar sokaklardan oluşan eski şehir merkezini ve Tuna Nehri boyunca gerçekleştireceğimiz tur sonrasında, verilecek serbest zamanla şehri keşfedebilirsiniz. Ardından Viyana’ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde, Avrupa’nın en ünlü outlet merkezlerinden biri olan Outlet Designer Center’ı ziyaret ederek, kaliteli ve uygun alışveriş yapmak için serbest zaman sunacağız.

Keyifli alışverişimizin ardından Viyana bölgesindeki otelimize varış gerçekleştiriyoruz. Odaların alınması için kısa bir serbest zaman sonrası, arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Viyana Şaheserleri Turu’na (65 Euro) katılabilirler.

Avusturya’nın başkenti olan Viyana, tarih boyunca birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış ve kültürel, politik ve sanatsal açıdan önemli bir merkez haline gelmiştir. Bu nedenle, saraylar, katedraller ve tarihi binalar açısından oldukça zengindir.

Turumuzun ilk bölümünde, Üniversite, Parlamento, Opera Binası, Viyana Tiyatrosu, Prater, Hofburg ve müzeler bölgesi, Karlsplatz, Ring Strasse, Kärntner Strasse ve alışveriş severlerin gözdesi Mariahilfer Strasse gibi önemli noktaları ziyaret edeceğiz. İlk bölümün ardından, otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman sunulacaktır. Akşam ise arzu eden misafirlerimiz, Viyana Konser Gecesi (65 Euro) programımıza katılarak unutulmaz bir klasik müzik deneyimi yaşayabilirler.

 



4 Gün: VİYANA – HALLSTATT – SALZBURG – VİYANA

Sabah kahvaltısının ardından Hallstatt’a doğru yola çıkıyoruz. Seyahatimiz boyunca Alp köyleri ve buzul göllerinin büyüleyici manzaraları eşliğinde unutulmaz fotoğraflar çekme fırsatına sahip olacaksınız. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan, el değmemiş doğasıyla bir masal diyarı olan Hallstatt’da yürüyüş yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Hallstatt turunun ardından Salzburg’a hareket ediyoruz. Salzburg’a varışımızla birlikte şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Adını ilk yerleşimcilerin geçim kaynağı olan zengin tuz çözeltilerinden alan bu şehir, günümüzde büyük ölçüde turizmle geçimini sağlamaktadır. Panoramik şehir turumuzda Old Town, Mozart'ın Evi, Salzburg Müzesi, Festung Hohensalzburg Kalesi, Salzburg Katedrali ve Mirabell Sarayı gibi önemli yerleri göreceğiz.

Salzburg turunun ardından vereceğimiz serbest zamanla birlikte, Viyana bölgesindeki otelimize dönüyoruz. (Eğer hava ve trafik koşulları nedeniyle Salzburg turu gerçekleştirilemezse, alternatif olarak Wolfgangsee ve St. Gilgen Göller Bölgesi Turu düzenlenebilir.)

 



5 Gün: VİYANA – PRAG

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamladıktan sonra, sunulacak serbest zaman kapsamında ekstra düzenlenecek Viyana Şaheserleri Turu’nun 2. bölümüne doğru yola çıkıyoruz. Bu bölümde, İmparator Maximilian’ın yazlık evi olarak 1683 yılında İmparator Leopold döneminde inşa edilen ve Habsburg’lu Maria Theresa için ev görevi gören Schönbrunn Sarayı’nın muhteşem bahçelerini gezeceğiz. Ardından, varlığı 1200’lü yıllardan beri bilinen, ancak bugünkü halini 1840 yılında almış olan peri masallarını andıran Liechtenstein Şatosu’nu panoramik olarak göreceğiz.

Turumuzu tamamladıktan sonra Prag’a doğru hareket ediyoruz. Yol üzerinde, arzu eden misafirlerimiz için ekstra düzenlenecek Cesky Krumlov Turu (40 Euro) programımıza katılma imkanı sunulmaktadır. Vltava Nehri'nin kıvrımları içinde bir ada gibi görünen bu şirin şehir, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almakta ve tam bir Orta Çağ kenti olarak bilmektedir. Şehirde, St. Vitus Kilisesi ve 13. yüzyılda inşa edilmiş olan Cesky Krumlov Kalesi dikkat çeken iki önemli yapı olarak öne çıkmaktadır. Kale içerisindeki kuleden tüm şehri izleme fırsatını bulabilirsiniz. Turumuzun ardından Prag’a olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Prag’a varışımızla birlikte otelimize transfer, odaların alınması ve dinlenmek üzere serbest zaman.

 



6 Gün: PRAG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman sunuyoruz. Bu serbest zaman içerisinde arzu eden misafirlerimiz için ekstra düzenlenecek Prag Şaheserleri & Karlovy Vary Turu (85 Euro) imkanı bulunuyor. Turumuza, 17. ve 18. yüzyılda Avrupa sosyetesinin ve devlet adamlarının uğrak yeri olmuş Karlovy Vary ile başlıyoruz. Burada, eşsiz doğası içinde yan yana inşa edilmiş birçok sarayı, ATATÜRK’ün 1918 yılında kaldığı oteli, Dvorak, Mozart, Göethe, Beethoven, Puşkin ve Rus Çarı Büyük Petro'nun evlerini görecek; ayrıca 12 farklı termal suyun bulunduğu termal galerileri ziyaret edecek ve kristal, porselen, granat, kehribar gibi geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı mağazalarda alışveriş yapma fırsatını bulacaksınız.

Karlovy Vary turunun ardından Prag şehir merkezine döneceğiz ve Prag Şaheserleri turumuza başlayacağız. Turumuz, dünyanın en büyük kalelerinden biri ve Guinness Rekorlar Kitabı'na göre en büyük antik kale olan Prag Kalesi ile başlayacak. Prag Kalesi ziyaretimiz esnasında, şehrin simgelerinden biri olan St. Vitus Katedrali, The Royal Palace (Eski Kraliyet Sarayı) ve çeşitli Kraliyet Saray Avluları görülecek yerler arasındadır.

Daha sonra, Prag’ın en eski mahallelerinden Mala Strana (Azınlıklar Bölgesi), Beatles’ın solisti John Lennon’a ithaf edilmiş, üzerinde şarkı sözleri ve grafitilerin bulunduğu Lennon Duvarı, dünyanın en eski köprülerinden biri olan Charles Köprüsü, Wenceslas Meydanı (Yeni Şehir Meydanı), Powder Gate Tower ve tarihi Yahudi Mahallesi (Ghetto) turumuz sırasında keşfedeceğimiz diğer önemli noktalar olacaktır.

Tur sonrası, Prag şehir merkezinde serbest zaman sunacağız. Bu süre zarfında arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek Prag Gece Turu (35 Euro) programımıza katılabilirler. Bu turda, şehir merkezinde yürüyerek, akşam ışıklarıyla aydınlanan Prag’ın güzelliklerini keşfedeceğiz. Prag gece turunun ardından sunulacak serbest zaman dahilinde, isteyen misafirlerimiz Vltava Nehri Tekne Turu (30 Euro) programımıza katılabilirler. Bu turda, Vltava Nehri üzerindeki tekne gezimizde bir lokal içecek ikramı ile birlikte Prag’ın akşam ışıkları eşliğindeki güzelliğini izleyeceğiz. Tur bitiminde otelimize transfer, dinlenmek üzere serbest zaman.

 



7 Gün: PRAG – (Krallar Şehri Dresden Turu) – (Terezin Turu) – (Çek Gala Gecesi)

Sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman sunuyoruz. Dileyen misafirlerimiz, ekstra olarak düzenlenecek Krallar Şehri Dresden Turu (90 Euro) programımıza katılabilirler. Dresden yolculuğumuz sırasında, isteyen misafirlerimizle birlikte ekstra olarak Terezin Turu (25 Euro) düzenleyeceğiz.

Terezin, 18. yüzyıl sonlarında bölgenin savunması amacıyla kurulan ancak 2. Dünya Savaşı döneminde Hitler’in Çekoslavakya’yı işgal etmesi sonucu yaklaşık 32 bin savaş esirinin toplandığı bir yer. Krematoryum bölümünde gerçekleştireceğimiz gezide, esirlerin yaşadığı ve çalıştırıldığı kötü koşulları gözlemleyecek, insanoğlunun ideolojiler uğruna girdiği en karanlık dönemlerin izlerine tanıklık edeceksiniz.

Terezin turunun ardından Dresden’e ulaşıyoruz. Geçmişi M.Ö. 7500 yılına kadar uzanan ve Elbe Nehri kıyısında yer alan Dresden, barok mimarinin en güzel örneklerine ev sahipliği yapmaktadır. 2. Dünya Savaşı sırasında ağır hasar almasına rağmen, birçok tarihi simgesi hızla yeniden inşa edilmiştir. Günümüzde Almanya’nın en önemli teknoloji merkezlerinden biri olan bu şehir, uzun yıllar boyunca Saksonya Krallarını ağırlamış ve bu özelliği ile “Krallar Şehri” olarak anılmaktadır.

Dresden’de gerçekleştireceğimiz tur sırasında, Fraunkirche, Zwinger Sarayı, Bruhl Terası, Kral Yolu, Elbe Nehri ve Martin Luther heykelini göreceğiz. Tur sonrası verilecek serbest zamanın ardından Prag’daki otelimize dönüyoruz. Akşam saatlerinde, isteyen misafirlerimiz için ekstra düzenlenecek Çek Gala Gecesi (65 Euro) programına katılma fırsatı sunuyoruz. Bu programda, Çekya’ya özgü yerel müzik ve dans gösterileri eşliğinde limitsiz içecek ile sunulacak akşam yemeğimizi alacak ve turumuzun son gecesinde eğlenceli bir gala gecesi geçireceğiz. Eğlence programının ardından otelimize transfer.

 



8 Gün: PRAG – İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlayarak panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Prag şehir turu sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Bohemya’nın başkenti olmasını sağlayan Kral IV. Charles adına inşa edilmiş Eski Şehir Meydanı ve dünyanın en eski çalışan saati olarak bilinen Astronomik Saat Kulesi gibi önemli yerleri göreceğiz.

Turun ardından sunulacak serbest zamanın ardından rehberimizin belirteceği saatte İstanbul uçuşumuz için Prag Havalimanı'na hareket ediyoruz. Bilet, bagaj teslim ve pasaport kontrol işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları’nın PC302 sefer sayılı uçuşu ile 15:35'te İstanbul’a kalkış yapıyoruz. Türkiye saati ile 20:10’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na varışımızla turumuz sona eriyor

 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Pegasus Hava Yolları tarifeli seferleri ile S. Göçken HL – Budapeşte // Prag – S. Gökçen HL parkurunda uçak bileti,
Havalimanı vergileri ve hizmetleri bedeli,
3 * & 4* şehir dışı otellerde toplam 7 gece oda & kahvaltı konaklamalar,
Havalimanı – otel – havalimanı transferleri ve şehirlerarası transfer,
Budapeşte, Bratislava, Salzburg, Hallstatt ve Prag ‘da panoramik şehir turları ve/veya çevre gezileri
Outlet Turu
Türkçe rehberlik hizmetleri.
TURSAB Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Vize ücreti ve servis bedeli
Yurt dışı çıkış harcı bedeli
Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar,
İç hat bağlantı uçak bileti,
Öğle ve akşam yemekleri,
Programda belirtilen/belirtilmeyen ekstra tur ve geziler,
Müze ve park girişleri, lokal rehberlik şöför bahşişleri şehir vergileri vb.. tur başında rehbere veya acente yetkilisine 55 € ödenir.
İsteğe bağlı özel seyahat sağlık sigortası (15 Euro)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://mail.gezimod.com/tur-5294-promo-orta-avrupa-pegasus-havayollari-ile-7-gece-8-gun.html


    0850 433 74 34


    Bu çıktı 22.10.2024 15:41 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.