Yılbaşı Ekspres Balkan Turu 2 Gece 4 Gün Tur Programı
Kalkış Yerleri: Kadıköy Evlendirme Dairesi - Mecidiyeköy İstikbal Önü- Bakırköy Ömür Plaza
Gezilecek Yerler: Kavala - Selanik - Üsküp - Tetova - Ohrid - Sofya
PROGRAM
1 Gün: Istanbul – Kavala

20:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi, 21:00 Mecidiyeköy İstikbal Önü, 21:30 Bakırköy Ömür Plaza önünden hareket ederek, İpsala Sınır Kapısına doğru yola çıkıyoruz. İpsala Sınır Kapısına varışın ardından pasaport ve gümrük işlemleri sonrasında, Kavala’ ya doğru yola çıkıyoruz.



2 Gün: Kavala – Selanik - Üsküp

Sabah erken saatlerde Kavala’ya  varışı ile şehir turumuza başlıyoruz. Su kemerleri, Liman, Kale, 19. Yy Neo Klasik yapılar, Pangia, Eski ve Yeni Şehir, Acropolis, Deniz Feneri, Ag.Nicholas, Teodora Kimssi Kilisesleri, Kavalalı Mehmet Ali Paşa İmarethanesi ve heykelini panaromik olarak göreceğiz. Nefis Kavala Kurabiyesinin tadına baktıktan sonra, Selanik’ e doğru yola çıkıyoruz. Selanik varışı ile şehir turumuza başlıyoruz. Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan’ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli, Hamza Bey Camii, E. Venezelo- P. Konstantin heykelleri, Vardar Makedonia, Aristoteles, Elefrerios meydanları görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından Ulu Önder M.Kemal Atatürk’ün Selanik’de ki evini ziyaret ediyoruz. Ardından Üsküp yolculuğumuza başlıyoruz. Varışımızın ardından Üsküp şehir turumuza başlıyoruz. Yahya Kemal Beyatlı’nın doğduğu şehir olan Üsküp’ü tanıtan yarım günlük panaromik turumuzu yapıyoruz. Eski Tren Garı, Rahibe Teresa’nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı Dönemin’den kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı’nın Balkanlar’da ki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camiileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanları göreceğimiz yerlerdir. Ardından konaklama için Üsküp otelimize geçiyoruz.



3 Gün: Üsküp – Tetova – Ohrid - Üsküp

Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan, Tetova-Ohrid turuna katılabilirler. (60 EURO) Otelimizin önünde hareket ederek Balkan’ların incisi Ohrid’ e doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Yol üzerinde Tetova(Kalkandelen)’de duruyor Alaca Camii ve şehir merkezini ziyaret ediyoruz. Ardından kısa süre sonra Ohrid’e ulaşıyoruz. Muhteşem doğasıyla bilinen Ohrid turumuza, Tarihi Çınar Meydanı, Aziz Bogorodica Kameusko, Aya Sofya Kiliseleri, Ohrid’li Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, müze olarak kullanılan eski Türk konakları, Roma dönemininden kalma Antik Tiyatro, Aziz Pant Alemon Kilisesini ziyaret ederek devam ediyoruz. Ardından Üsküp’ de ki otelimize geçiyoruz. Dileyen Misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan, nefis yemekleri ve sınırsız eğlencenin yaşanacağı Yılbaşı Gala Gecesine katılabilirler. (120 EURO)



4 Gün: Üsküp – Sofya - Istanbul

Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından, Sofya’ya doğru hareket edeceğiz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan muhteşem doğası ile bilinen Matka Kanyonu Turuna katılabilirler (15 EURO) Turumuzu gerçekleştirdikten sonra Sofya’ya varış. Ve panaromik şehir turumuza başlıyoruz. Görülecek yerler arasında, Balkanların en büyük kilisesi olan Alexander Nevski Katedrali, Milli Kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski Kraliyet Sarayı, neo klasik stilinde yapılmış olan Milli Bulgar Tiyatrosu, Arkeoloji Müzesi, Eski Sofya- Sendika şehri, Rotonda Kilisesi bulunmaktadır. Daha sonra yürüyerek Sofya Heykeli’ni panaromik olarak görüyoruz  ve kısa fotoğraf molası veriyoruz. Ardından şehrin simgelerinden birisi olan Banya Başı Camiini ziyaret ediyoruz. Serbest zaman sonrası buluşma ve dönüş yolcuğuna başlıyoruz. Kapitan Andreova sınır kapısında ki pasaport ve gümrük işlemlerini bitirdikten sonra Edirne üzerinden İstanbul’a dönüşümüzü gerçekleştiriyoruz ve bir sonra ki turda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

* Luks otobusler ile ulasim
* Yerel profesyonel Turkce rehberlik hizmetleri
* 4* Otellerde 2 Gece Üsküp kahvaltı dahil konaklama .
* Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri
* Gümrük Vergileri
* Programda belirtilen panoramik şehir turları.
* Araç içi limitli su ikramı



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Müze ve ören yeri giriş ücretleri
* Tüm kişisel harcamalar
* Öğle ve akşam yemekleri
* Yemeklerde alınan içecekler
* Şöför ve rehber bahşişleri
* MULTİ SCHENGEN VİZESİ (YEŞİL PASAPORT SAHIPLERI VİZEDEN MUAFTIRLAR). 
* Yurtdışı çıkış harcı
* Yurtdışı seyahat sağlık sigortası



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://mail.gezimod.com/tur-5241-yilbasi-ekspres-balkan-turu-2-gece-4-gun.html


    0850 433 74 34


    Bu çıktı 22.10.2024 15:26 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.