İsviçre - Fransa - Almanya Noel Pazarları Turu 4 Gece 5 Gün THY İle Tur Programı

 

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile
Noel Dönemi Özel!!!
4 Aralık 2024 Hareketli
4 Gece / 5 Gün
Mulhouse Şehir TURU DAHİL!!!

 

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: İsviçre - Fransa - Almanya
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Zürih – Mulhouse

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde, Türk Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 05:20’de buluşuyoruz. Bagaj ve check-in işlemlerinin ardından, Türk Hava Yolları’nın TK 1907 sayılı uçuşu ile saat 08:50’de Zürih’e hareket ediyoruz. Yerel saatle 09:50’de şehre varıyoruz. Havalimanında bizi bekleyen aracımıza geçip Zürih’ten ayrıldıktan sonra yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla Mulhouse’a varıyoruz. Alsace bölgesinin güneyinde, Haut-Rhin bölgesinde yer alan Mulhouse, Strasbourg’dan sonra Alsace’ın ikinci büyük şehri olup İsviçre sınırına oldukça yakındır. Burada gerçekleştireceğimiz şehir turunda İşçi Mahallesi’ni, Mulhouse’un endüstriyel gelişimi sırasında eski şehrin surlarının ötesinde inşa edilmiş olan Nouveau-Quartier bölgesini ve zengin çiçek dekorasyonlarıyla bezenmiş ünlü üçgen meydan Square de la Bourse’u görüyoruz. Rehberimizin belirleyeceği saatte aracımıza geçiyor ve otelimize transferimizi gerçekleştiriyoruz. Dinlenmek için serbest zamanın ardından geceleme otelimizde olacaktır.



2 Gün: Mulhouse – Obernai – H.Königsburg – Strasbourg – Mulhouse

Kahvaltının ardından, dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği H.Königsburg-Obernai-Strasbourg Noel Pazarları Turu'na katılabilirler (90 EUR). Turumuza, Fransa'nın tarihi zenginliklerinden biri olan H. Königsburg ile başlıyoruz. Yaklaşık bir saatlik keyifli bir yolculuk sonrası H. Königsburg’e varıyoruz ve doğrudan Haut-Königsburg Kalesi'ne gidiyoruz. Fransa'nın Bas-Rhin iline bağlı Orschwiller kasabasında yer alan bu Orta Çağ kalesi, tarih boyunca stratejik önemiyle dikkat çekmiş ve Sélestat'ın batısında, Vosges Dağları'nın zirvesinde ihtişamıyla parlamaktadır. Kalenin panoramik manzarası, Yukarı Ren Ovası'nın nefes kesen güzellikleriyle birleşerek, sizlere fotoğraflanması gereken eşsiz kareler sunacak. 1993'ten bu yana Fransız Kültür Bakanlığı tarafından tarihi bir anıt olarak sınıflandırılan bu yapı, bugün önemli bir tarihi miras olarak kabul edilmekte ve ziyaretçilerini adeta zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Kaleyi keşfettikten sonra, turumuza Obernai’ye doğru devam ediyoruz. Bir saatlik keyifli bir yolculuğun ardından bu büyüleyici şehre varıyoruz. Vosges Dağları'nın doğu yamaçlarında yer alan Obernai, şarap ve bira üretiminde önemli bir merkez olup, doğal güzellikleri ve etkileyici manzaralarıyla misafirlerini büyülüyor. Şehir turumuz sırasında çan kulesi, belediye binası gibi tarihi yapıları panoramik olarak görecek ve şehrin kendine has dokusunu keşfetme şansını elde edeceksiniz. Rehberimizin vereceği serbest zamanın ardından, Strasbourg’a doğru yola çıkıyoruz. Kuzeydoğu Fransa'da, eski Alsace bölgesinin başkenti olan Strasbourg, aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'nun resmi merkezi olarak bilinir. Alman ve Fransız kültürlerini harmanlayan bu şehir, zengin tarihinin yanında dünyaca ünlü Noel pazarlarıyla da dikkat çeker. Rehberimizin vereceği serbest zaman diliminde, Strasbourg’un büyüleyici Noel pazarlarında alışveriş yapabilir ve bu eşsiz atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Turumuzda ayrıca Notre Dame Katedrali, Kammerzell Evi, Küçük Fransa ve Katedral Meydanı gibi önemli noktaları da göreceğiz. Günün sonunda, rehberimizin belirlediği saatte otelimize dönüş yapıyoruz. Dinlenmek ve serbest zaman geçirmek üzere geceleme otelimizde olacaktır.



3 Gün: Alsace – Riquewihr – Kayserberg – Colmar – Mulhouse

Otelde alacağımız kahvaltının rehberimizin dileyen misafirlerimizle ekstra olarak düzenleyeceğimiz Riquewihr-Kayserberg-Colmar Noel Pazarları Turu'na (80 EUR) katılabilirler. Turumuza, zarif tarihi mimarisi ve şaraplarıyla ünlü Riquewihr ile başlıyoruz. Colmar’dan sadece 11 kilometre uzaklıkta yer alan bu büyüleyici köy, Fransa’nın en güzel köylerinden biri olarak kabul edilmekte. Burada, dar sokaklarda dolaşıp Noel pazarlarını keşfettikten sonra kısa bir alışveriş molası vereceğiz. Ardından, Vosges Dağları’nın doğu yamacında yer alan ve Alsace’ın en iyi şarapçılık bölgelerinden biri olan Kayserberg’e doğru yola çıkıyoruz. Kayserberg, Orta Çağ’dan kalma surları, yarı ahşap evleri ve tarihi kiliseleriyle ünlüdür. Muhteşem manzarası ve şaraplarıyla tanınan bu büyüleyici kasabayı keşfettikten sonra, rehberimizin belirlediği saatte Colmar’a hareket ediyoruz. Colmar, romantik atmosferiyle ünlü Petite Venise (Küçük Venedik) bölgesi, zarif Pfister Evi ve Eski Gümrük Binası gibi önemli yapılarıyla bizi karşılayacak. Noel pazarlarını gezip, sevdiklerinize hediye edebileceğiniz eşsiz ürünler bulabileceğiniz serbest zamanın ardından, Mulhouse’a geri dönmek üzere aracımıza geçiyoruz. Yaklaşık bir saatlik keyifli bir yolculuğun ardından Mulhouse’a varıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşamı dinlenerek geçirebilir ve otelimizde konaklayabilirsiniz.



4 Gün: Mulhouse – Freiburg – Hiedelberg – Mulhouse

Kahvaltının ardından, arzu eden misafirlerimizle rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Freiburg & Heidelberg Turuna(90 EUR). katılmak üzere yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2,5 saat sürecek keyifli bir yolculuğun ardından, tarih ve doğanın buluştuğu Freiburg’a ulaşıyoruz. Freiburg gezimize, şehrin romantik sokakları boyunca uzanan ve toplam uzunluğu 15,5 km’yi bulan sevimli kanalcıklarla başlıyoruz. Ardından, 116 metre yüksekliğiyle şehrin her yerinden görebileceğiniz ihtişamlı Freiburger Münster Katedrali'ni ziyaret ediyoruz. Dünya mutfağının leziz seçeneklerini sunan, adeta gastronomik bir cennet olan Markthalle (Kapalı Pazar) ve şehrin kalbinin attığı ünlü Münsterplatz meydanı, gezi rotamızın devamında bizleri bekliyor. Eski ve yeni belediye binalarının bulunduğu Rathausplatz, alışverişten yeme içmeye kadar pek çok seçeneği barındıran Kaiser Joseph Caddesi ve şehrin en keyifli kafe, bar ve bira bahçeleri, Freiburg'un ruhunu hissettirecek duraklar arasında yer alıyor. Gezimizin ardından, Gerberau'nun tarih kokan sokaklarını keşfediyoruz. Sonrasında, alışveriş ve öğle yemeği için serbest zamanımız olacak. Serbest zamanın ardından, bir sonraki durağımız olan Heidelberg’e doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından, Almanya’nın en güzel ve romantik şehirlerinden biri olarak bilinen Heidelberg’e varıyoruz. Güneybatısındaki yemyeşil tepelerle çevrili bu şehir, köklü tarihi ile göz dolduruyor. Gezimize, Heidelberg’in sembolü olan ve tarihi Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanan Heidelberg Kalesi ile başlıyoruz. Kale, Kuzey Alpler’deki en önemli Rönesans eserlerinden biri olup, Gotik ve Rönesans çizgilerini bir araya getiriyor. Bu etkileyici kalede, tarihin izleri arasında dolaşacak ve muhteşem manzarayı fotoğraflama fırsatı bulacaksınız. Kale ziyaretimizin ardından, Heidelberg’in bir diğer simgesi olan ünlü Bronz Maymun Heykeli'ni görüyoruz. Tarihi köprünün girişinde yer alan bu ilginç heykelin içinde fotoğraf çektirme fırsatını kaçırmamanızı öneririz. Son olarak, Neckar Nehri üzerinde yer alan ve her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Eski Köprü’yü ziyaret ediyoruz.

Rehberimizin vereceği serbest zamanda, Heidelberg’in büyüleyici atmosferinde kendi keşiflerinizi yapabilirsiniz. Turumuzun sonunda, rehberimizin belirleyeceği saatte toplanarak Mulhouse’a dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Otelimize varışımızın ardından, dinlenmek ve serbest zamanın tadını çıkarmak üzere geceleme otelimizde olacaktır.



5 Gün: Mulhouse – Basel – Luzern – Zürih – İstanbul

Kahvaltının ardından, oteldeki odalarımızı boşaltıyor ve dileyen misafirlerimizle birlikte ekstra olarak düzenlenecek olan İsviçre’nin Süper Üçlüsü: Basel - Zürih - Luzern Turuna katılmak üzere yola çıkıyoruz (100 EUR). İlk durağımız, İsviçre'nin kuzeyinde yer alan ve Almanya ile Fransa’ya komşu olan Basel. Ren Nehri'nin şehri ikiye böldüğü bu büyüleyici kent, İsviçre’nin kültür ve sanat başkenti olarak bilinir. Basel, tarih kokan sokakları, müze ve galerileri, etkileyici mimarisi ve özgün atmosferi ile adeta bir açık hava müzesi gibidir. Bu şirin şehirde, Basel Manastırı, Eski Şehir bölgesi, renkli Marktplatz, Basel Güzel Sanatlar Müzesi, Tinguely Çeşmesi ve Augusta Raurica gibi önemli yerleri panoramik olarak geziyoruz. Rehberimizin anlatımı eşliğinde şehrin ruhunu hissediyor, büyülü atmosferini keşfediyoruz. Basel turumuzu tamamladıktan sonra, rehberimizin belirleyeceği saatte hareket ediyor ve yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğumuzun ardından, dünyanın ünlü finans merkezlerinden biri olan Zürih’e varıyoruz. Zürih, yeşilin her tonunu barındıran doğası, göl ve nehir manzaralarıyla adeta bir cennet köşesi. Bu şehri keşfetmeye dünyaca ünlü Zürih Opera Binası ile başlıyoruz. Ardından, Avrupa’nın en büyük saat kulesine sahip olan St. Peterskirche, ihtişamlı Büyük Manastır ve ünlü markaların sıralandığı Bahnhofstrasse Caddesi, gezimizin öne çıkan durakları arasında yer alıyor. Zürih turumuzun ardından rehberimizin vereceği serbest zaman boyunca, bu şehri kendi başınıza keşfetme, Alpler’in büyüleyici manzaralarını izleyerek fotoğraflar çekme fırsatını bulacaksınız. Zürih’teki keşfimizden sonra, yaklaşık 1 saatlik bir yolculuğun ardından Luzern’e ulaşıyoruz. Luzern, Orta Çağ’dan kalma tarihi yapıları ve muhteşem doğasıyla büyüleyici bir şehir. Gezimize, şehrin simgesi haline gelmiş olan ahşap ve üzeri örtülü Chapel Köprüsü ile başlıyoruz. Ardından, 14. ve 17. yüzyıllardan kalma Rahip Meclisi Binası’nı görüyoruz. Luzern Aslanı Anıtı, şehrin bir diğer önemli durağı olarak bizi bekliyor; bu etkileyici anıt, Fransız ordusundaki İsviçrelilerin 1792’deki trajik olaylarını anmak için yapılmış olup, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmektedir. Gezimize Sekizgen Su Kulesi ile devam ediyor ve Luzern’in eşsiz güzelliklerini keşfetme fırsatını buluyoruz. Bu büyüleyici şehirde geçirdiğimiz zamanı, fotoğraflarımızla ölümsüzleştiriyoruz. Turumuzun sonuna geldiğimizde, rehberimizin belirleyeceği saatte toplanıyor ve yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Zürih Havalimanı’na ulaşıyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerimizi tamamladıktan sonra, Türk Hava Yolları’nın TK 1910 sefer sayılı uçuşu ile saat 18:50’de İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul’a yerel saatle 23:50’de varışımızla birlikte, bu unutulmaz turumuz sona eriyor ve evimize dönüyoruz. Evinize hoş geldiniz!



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

●  Türk Havayolları tarifeli seferi ile IST- ZRH / ZRH- IST parkurunda uçak biletleri,

●  Havalimanı vergileri,

●  3* otelde 4 gece kahvaltı dahil konaklama (Merkeze 15-45 Km)

● Programda belirtilen panoramik Mulhouse şehir turu

●  Havalimanı -Otel- Havalimanı transferleri,

●  Türkçe Rehberlik Hizmetleri



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

●       Yurtdışı çıkış harcı bedeli: 500.-TL

●       Tüm Ekstra Turlar ve tüm ekstralar

●       Vize Bedeli

●       Otel şehir vergileri (günlük kişi başı 6 €)

●       Tüm Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

●       Tüm Kişisel harcamalar ve minibarlar

●       Şoför ve rehber bahşişleri (İsteğe bağlıdır)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://mail.gezimod.com/tur-5221-isvicre---fransa---almanya-noel-pazarlari-turu-4-gece-5-gun-thy-ile.html


    0850 433 74 34


    Bu çıktı 22.10.2024 15:39 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.